AWS Cloud Practitioner-Interview Question-1

1) Alex was trying to upload a 20 GB file on S3 and it’s not working
Ans:-Alex should use Multi Part upload when file is bigger than 5GB

2) ap-northeast-1a is a…
Image
Heading
Preformatted
Availability Zone
ans:-Availability Zone

2)Availability Zones are:
Ans:-In geographically isolated data centers.

3) Which databases can be accessed by Amazon RDS?
Ans:-MySQL, MariaDB, Oracle, SQL Server, or PostgreSQL database.

4) Alex tried creating an S3 bucket named “test” but it didn’t work. This is a new AWS Account and I have no buckets at all. What is the cause?
Ans:-Since Bucket names must be globally unique and “test” is already taken by someone.

5) What are IAM components?
Ans:-Users,Roles,Policies and Groups

6) Which relational database engines does Amazon RDS support?
Ans:-Amazon RDS supports Amazon Aurora, MySQL, MariaDB, Oracle, SQL Server, and PostgreSQL database engines.

7) Are IAM Users defined on a per-region basis?
Ans:-False

8) I have added input files in bucket and then enabled versioning. The files I have already added will have which version?
Ans:-Null

9) When would I use Amazon RDS vs. Amazon EC2 Relational Database AMIs?
Ans:-Amazon RDS enables to run a fully featured relational database while offloading database administration. Using relational database AMIs on Amazon EC2 allows to manage relational database in the cloud.

10) Question:Can An IAM user belong to multiple groups?
Answer-Yes

11) As a Solution Architect what will you do for keeping secure system respective to users? Our engineers should not reinvent every time whenever new person joins?
Ans: I’ll create multiple IAM users and groups, and assign policies to groups. New users will be added to groups

12) Can An IAM user belong to multiple groups?
Ans:-Yes

13) As a Solution Architect what will you do for keeping secure system respective to users? Our engineers should not reinvent every time whenever new person joins?
Ans: I’ll create multiple IAM users and groups, and assign policies to groups. New users will be added to groups

14) Our project client wants to make sure the encryption is happening in S3, but wants to fully manage the encryption keys and never store them in AWS. What should be recommended?
Ans:-SSE-C

15) How do I create a DB instance?
Ans:-To Create a DB instance using the AWS Management Console, click “RDS,” then the Launch DB Instance button on the Instances tab.

16) Should we share our IAM credentials with colleagues if they need access to help you?
Ans- We should not share our credentials.

17) Alex is working in Cloud Company and his company wants data to be encrypted in S3, and maintain control of the rotation policy for the encryption keys. What should be recommended?
Ans:-SSW-KMS

18) Do we pay for an EC2 instance compute component?
Ans- We should pay money whenever it’s in “running” state.

19) There is a permission error exception when trying to SSH into Linux Instance ,what should be reason?
Ans: the key is missing permissions chmod 0400

20)In Release 3, Client has asked me to encrypt data but not through S3 since they don’t trust on S3. Then what should be recommended?
Ans:-Client Side Encryption

Alex was trying to upload a 20 GB file on S3 and it’s not working
Alex should use Multi Part upload when file is bigger than 5GB

21) Suppose You got a network timeout when you tried to connect SSH for your EC2 instance. What should be reason?
Ans: Your security groups are misconfigured

22) Which encryption method requires HTTPS?
Ans:- SSE-C

23) How do I import data into an Amazon RDS DB instance?
Ans:-There are a number of simple ways to import data into Amazon RDS, such as with the mysqldump or mysqlimport utilities for MySQL; Data Pump, import/export or SQL Loader for Oracle; Import/Export wizard, full backup files

24) When a security group is created, what is the default behavior?
Ans:-Deny all traffic inbound and allow all traffic outbound

25) How will I be charged and billed for my use of Amazon RDS?
Ans:- You are billed based on:
DB instance hours – Based on the class (e.g. db.t2.micro, db.m4.large) of the DB instance consumed. Partial DB instance hours consumed are billed as full hours.
Storage (per GB per month) – Storage capacity you have provisioned to your DB instance.
I/O requests per month – Total number of storage I/O requests you have (for Amazon RDS Magnetic Storage and Amazon Aurora only)
Provisioned IOPS per month – Provisioned IOPS rate, regardless of IOPS consumed (for Amazon RDS Provisioned IOPS (SSD) Storage only)
Backup Storage – Backup storage is the storage associated with your automated database backups and any customer-initiated database snapshots.
Data transfer – Internet data transfer in and out of your DB instance.

26) What are the following references which is linked to Security groups?
Ans:-IP Address, CIDR Block, Security Group.

27) Suppose I want to provide startup instructions to EC2 instances, then which EC2 parameter should be used?
Ans:-EC2 User Data

28) How many instances can I run in Amazon EC2?
Ans:-You are limited to running On-Demand Instances per your vCPU-based On-Demand Instance limit, purchasing 20 Reserved Instances and requesting Spot Instances per your dynamic Spot limit per region.

29) In a project one team member has built and published an AMI in the ap-southeast-2 region, and his colleague in us-east-1 region is not able to see that AMI? What should be reason?
Ans: An AMI created for a region can only be seen in that region

30) What operating system environments are supported?

Ans:-Amazon EC2 currently supports a variety of operating systems including: Amazon Linux, Ubuntu, Windows Server, Red Hat Enterprise Linux, SUSE Linux Enterprise Server, Fedora, Debian, CentOS, Gentoo Linux, Oracle Linux, and FreeBSD.